18-10-05

oud-nieuw

Gisteren naar Sluis geweest. Waaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuw, hoe boring, zullen sommigen onder jullie wel denken. Ik had goeie shampoos enzo nodig, want mijn kapster heeft vorige week gewezen op mijn o zo droge haar, dat toch een goeie verzorging vraagt. Kuierend door de straten, en iets gaan drinkend in wat later een frituur bleek, leken we precies 2 oudjes. Zich vervelend op hun oude dag. Toch genietend van ons soms wel luilekkerbestaan.

Iets helemaal anders nu...

Morgen heb ik mijn eerste sollicitatiegesprek. Ik zeg al ganse dag tegen mezelf, je hebt niks te verliezen, zodat ik morgen niet zenuwachtig zal zijn. Ik hou jullie alleszins op de hoogte hoe het geweest is en of er is iets in het verschiet ligt. En wat draag je op een sollicitatie? Ik ben gek op felle kleuren, maar of dat voor morgen zo'n goed idee is? Tips misschien? Ook qua gedrag?

12:36 Gepost door lob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Hm Ik ben zelf niet zo'n kleurmens, maar ik zie het wel graag bij een ander! Dus misschien moet je 't er toch maar op wagen?

Gepost door: casper | 18-10-05

Hangt vooral af van de job waarvoor ge solliciteert denk ik. Ik zou voor iets neutraal gaan. Kleur mag, maar verblind de interviewer niet :-) Veel succes in elk geval.

Gepost door: fILLE | 18-10-05

Ik duim voor je! Hey Lob, veel succes gewenst morgen!! Ik heb begin dit jaar ook een paar keer gesolliciteerd dus ik heb er ondertussen wel enige ervaring mee. Een paar tipjes (maar je moet je hier niet zo op fixeren dat je er nog zenuwachtiger van wordt hoor, als je eraan denkt: fijn zoniet is dat niet zo erg).
* Kruis je armen niet over elkaar want dit komt zeer defensief over
* Kijk niet op je horloge
* Wees niet arrogant maar toch zelfzeker over je kunnen, je moet jezelf tenslotte aanprijzen hé!
* Denk vanavond misschien eens over je negatieve kantjes: een vraag die steeds terugkomt op een sollicitatiegesprek!!! Nog redelijk moeilijk hoor want wat moet je daarop antwoorden hé opdat je toch nog in de running zou blijven. Ik zei altijd een aantal dingen die ook positief geïnterpreteerd kunnen worden op een ander vlak of complementair zijn aan je positieve eigenschappen
Bijvoorbeeld: neemt werk vaak mee naar huis (zowel materieel als in je gedachten/piekeren/nadenken over zaken) dat is dus negatief voor je thuissituatie/gezin maar dit kan je ook positief interpreteren naar je job toe.
Ander voorbeeld: je stelt zeer hoge eisen aan jezelf op werkvlak maar eist dit dan ook van collega's. (dit moet je natuurlijk enkel maar gebruiken voor een job met verantwoordelijkheid/delegerende functie anders kom je als een bazig typje over)
Dit zijn er maar een paar hoor Lob. Er zijn eigenlijk weinig vaste regels voor, hangt af van de job enzo. Solliciteren leer je ook door het vaak te doen, zo leer je inspelen op bepaalde situaties, leer je de achterliggende reden van een vraag in te schatten...

In elk geval veel succes en wees niet te ontgoocheld als je de job niet hebt (vaak zijn er ook andere factoren in het spel waar jouw prestatie geen invloed op heeft).

So go for it girl en wees ENTHOUSIAST OVER JEZELF, vermeldt ook dat je nog veel moet leren maar dat je als het ware er direct wil invliegen.


HEEEEEEEL VEEEEEEL SUCCES!
groetjes Vlindertje

Gepost door: Vlindertje | 18-10-05

succes met je sollicitatie! zoals vlindertje zegt; niets om je druk over te maken, be yourself, your better self en niet t veel ratelen en niet te veel verklappen tenzij ze het vragen, als je iet sniet weet, geen rare smoelen trekken lol
enne voor de rest niet bang zijn, dat zijn ook maar mensen hé

Gepost door: lord cms | 18-10-05

ja, ik heb er nu toch ook al enkele soll op zitten met als gevolg dat ik niet meer zenuwachtig ben, want hetzelfde keert vaak terug. Ze vragen bv veel: waarom heb je voor onze firma gekozen? Waarom moet onze firma jou aannemen, van die zo'n dingen, dus ja, efkes peizen daarop.
Dada

Gepost door: as | 19-10-05

De commentaren zijn gesloten.