19-10-05

mijn eerste

Deze morgen mijn eerste gesprek gehad. Ik kwam toe, ik mocht een gegevenslijst invullen. Je kent dat wel. Maar daarna nog zo'n 30-tal specifieke vragen. Ik solliciteerde, dacht ik, als redacteur voor een bouwmagazine. Alles goed en wel, bouwen is een ver van mijn bed show en ik ken er de ballen van. De eerste vraag: "Wat is het verschil tussen laminaat en parket?" Ai, ik ging al helemaal de mist in. Er volgden er nog een paar zoals: " Geef 2 bronnen waar zout uit gewonnen wordt?" " Wat is de wet op privacy?" " Geef enkele metalen die niet oxideerbaar zijn?" " Wat is below the line en above the line communicatie?
Door de diversiteit van de vragen ging ik al helemaal de mist in. Mocht ik het antwoord natuurlijk weten, dan zou dat niet gebeurd zijn, maar daar was het al te laat voor. Het scheelde niet veel of ik het die vragen gelaten voor wat ze waren, en terug vertrokken.
 
Maar blijkbaar maakt dit bedrijf zo'n 15tal vakbladen. Soit, het gesprek verliep nogal raar, zij babbelde en babbelde over het bedrijf. En ik luisterde en knikte. Geen vragen niks. De aap kwam uit de mouw, ze hadden momenteel geen openstaande vacature. Dat had ik ook niet direct verwacht, maar ze zei wel dat zoiets heel snel kan veranderen. De volgende test een artikel schrijven in een week tijd. Oef, toch nog iets te doen de komende weken!
 
Dat was het dan, mijn eerste, voorbijgevlogen, en niks opgeleverd, maar geduld hebben is een schone deugd. Ik wou dat ik ze bezat.

15:23 Gepost door lob | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

klaverke ik wens je veel succes toe met je zoektocht naar een job ... en de moed niet opgeven hé omdat het deze keer niet lukte ... :-)

Gepost door: klaverke | 19-10-05

De commentaren zijn gesloten.