30-11-05

Piet Konijn

Even het verhaaltje vertellen van ons konijn. Enkele maanden terug liep mijn mutti met haar collega's door 't stad Brugge. En wat zagen ze daar lopen een zwart dwergkonijn. Bij preventie dat het beestje een ongeval zou krijgen, namen ze het terug mee naar hun werk. Maar niemand die voor het arme beestje een plaats had, dus wij hebben het hier met open armen ontvangen.
Tijdens de zomer, zat hij in een groot kot, met draad errond. Maar nu de winter in het land is moet dat beestje het toch een beetje warmer hebben. Dus hebben we het verhuisd naar een kleiner kot, maar waar het lekker warm tussen het hooi zit.
Nu was ik zo vriendelijk om dat kotje eens te kuisen, hij zit er nog maar een paar dagen in. Dus omdat het hok niet zo hoog is, moest ik piet konijn( zoals ik hem noem) wat tegenhouden terwijl ik zijn uitwerpselen eruit kegelde. Jullie moeten wel weten dat Piet Konijn nogal hyperkinetisch is en van de ene kant naar de andere huppelt en niets ontziet, ook z'n bakje met eten niet. Wel ik zat met zo'n schopje zijn kadeekes uit te scheppen en wat deed meneer. Hij beet in mijn schop! En wilde ze uit mijn hand snokken. Maar dat was buiten mijn kracht gerekend natuurlijk! Dus ik wat hooi en zagemull(hoe zeg je dat in AN, euhm zaagsel) in zijn hokje leggen om het warm te maken, maar Piet Konijn vond het nodig overal voor te springen, dus Piet had een eerder oranje, beuge kleur ipv een zwarte!

16:43 Gepost door lob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

hahahaha :)

Gepost door: Anne | 30-11-05

** een fijne avond, piet!
en de groetjes aan lob!

Gepost door: bossC | 30-11-05

koekoek Ik ben hier gekomen via jouw reactie op mijn blogje. Haha, de batterijtjes van je Teigetje zijn misschien wel plat, maar die van Piet konijn alvast niet hé!

Groetjes,
Inge

Gepost door: inge | 30-11-05

hihihihihi "zagemull"! Fijn fijn om vertrouwde woordjes te horen :-))
liefs Vlindertje

Gepost door: Vlindertje | 01-12-05

De commentaren zijn gesloten.