19-06-08

Tommeke stommeke

Groot was mijn verbazing toen ik vorige week de radio aanstak:

Tommeke betrapt.

Maanden liggen de aasgieren al op de loer om je ten val te brengen. Geen massasprint kan zoveel pijn doen als de mentale pijn die je ze nu toebrengen. Zelfgezocht of niet? : blijft de grote vraag. Maanden staat je ganse wandel al in de kranten: snelheidsovertredingen, je lambourgini de prak in gereden voor een katje? en nog andere overtredingen als we de kranten allemaal mogen geloven. Ironisch genoeg brengt de krant waarmee jij en je ploeg een vete mee hebben, je ten val. Kraken moet je, je mag nog de grootste held zijn van vele kinderen, je mag massa's Vlamingen een glimlach op hun gezicht getoverd hebben met je mooie overwinningen op een jonge wielrennerscarrière. Want in wielrennerstermen moeten je beste jaren nog komen. De vraag is maar of door heel deze toestand we nog wel het beste van je te zien zullen krijgen.

Je hebt een uitgesproken mening over alles wat met doping te maken heeft, en je was de eerste om daar een welbespraakte mening over te geven. Maar kan jij een even scherpe mening aan over jezelf, de kritiek ligt nu nog harder op de loer als je net die massasprint niet wint of die grote klassieker.

Laat ons eerlijk zijn en eerst een kritische kijk op onszelf nemen: wie heeft nog geen snelheidsovertreding aan zijn been? En wat rijden onder invloed betreft: mochten alle mensen die met hun zatte botten de baan oprijden, wel geklist geweest zijn, dan was de zaterdagkrant te klein. Maar toegegeven als gans België over je schouder meekijkt, en je neemt het besluit om dit wit lijntje in je neus te draaien, net voor een ronde, wat zegt dit dan over je? Indien je genaaid bent: triestig. Indien je zelf deze domme beslissing hebt genomen: draag de gevolgen, maar je bent geen crimineel, gewoon de bekendste wielrenner van België.

 

 

22:26 Gepost door lob in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.