19-06-08

Tommeke stommeke

Groot was mijn verbazing toen ik vorige week de radio aanstak:

Tommeke betrapt.

Maanden liggen de aasgieren al op de loer om je ten val te brengen. Geen massasprint kan zoveel pijn doen als de mentale pijn die je ze nu toebrengen. Zelfgezocht of niet? : blijft de grote vraag. Maanden staat je ganse wandel al in de kranten: snelheidsovertredingen, je lambourgini de prak in gereden voor een katje? en nog andere overtredingen als we de kranten allemaal mogen geloven. Ironisch genoeg brengt de krant waarmee jij en je ploeg een vete mee hebben, je ten val. Kraken moet je, je mag nog de grootste held zijn van vele kinderen, je mag massa's Vlamingen een glimlach op hun gezicht getoverd hebben met je mooie overwinningen op een jonge wielrennerscarrière. Want in wielrennerstermen moeten je beste jaren nog komen. De vraag is maar of door heel deze toestand we nog wel het beste van je te zien zullen krijgen.

Je hebt een uitgesproken mening over alles wat met doping te maken heeft, en je was de eerste om daar een welbespraakte mening over te geven. Maar kan jij een even scherpe mening aan over jezelf, de kritiek ligt nu nog harder op de loer als je net die massasprint niet wint of die grote klassieker.

Laat ons eerlijk zijn en eerst een kritische kijk op onszelf nemen: wie heeft nog geen snelheidsovertreding aan zijn been? En wat rijden onder invloed betreft: mochten alle mensen die met hun zatte botten de baan oprijden, wel geklist geweest zijn, dan was de zaterdagkrant te klein. Maar toegegeven als gans België over je schouder meekijkt, en je neemt het besluit om dit wit lijntje in je neus te draaien, net voor een ronde, wat zegt dit dan over je? Indien je genaaid bent: triestig. Indien je zelf deze domme beslissing hebt genomen: draag de gevolgen, maar je bent geen crimineel, gewoon de bekendste wielrenner van België.

 

 

22:26 Gepost door lob in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-06-08

verrassing

Wel wel, blijkbaar al meer dan een jaar geleden dat ik hier nog eens passeerde.

Het zou nog minder kunnen worden in de toekomst, want mijn laptop is op magischer wijze uit mijn huis verdwenen, zonder sporen van inbraak.

Vorige week opgemerkt toen ik mijn mp3 wou opladen, dat mijn laptop nergens te vinden was. Ik moet bekennen hij wordt nog zelden gebruikt, en meestal staat hij op mijn livingtafel of in mijn kast.

Het idee dat ik niet weet wanneer dat gebeurd is en hoe die 'ezels' zijn binnengeraakt, spookt door mijn gedachten.

Als de dief dit mag lezen, weet dan gewoon dat die laptop betaald is met mijn duurverdiende centen als student waarvoor ik weekends en vakanties gewerkt heb. Je bent bedankt om mijn geloof in deze wereld er niet op te verbeteren. En daarenboven was hij 5 jaar oud en staan er persoonlijke gegevens op, die eigenlijk voor niemand voortbestemd zijn. Ik hoop dat als je de volgende keer zo'n stunt uithaalt, dat je betrapt wordt en toch minstens een flinke boet aan je been hebt. Meer moet ik niet verwachten, want in dit land zitten de gevangenissen al propvol, maar een geldboete kan je misschien nog wat pijn doen. Hopelijk wel geen aanzet om nog meer van deze stunten uit te halen.

 Zo zie je maar, nog altijd véél belevenissen in mijn leven, ik wou dat ik er meer tijd voor vond om die hier uit te spuwen.

15:11 Gepost door lob in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |