02-03-10

de moderne tijden

Mijn gedachten vandaag? Hebben we nog grip op onze gezondheid? Overal waar je om je heen kijkt, loert kanker om hoek.

En daarnaast moet ik jammergenoeg vaststellen dat je in het jaar 2010, nog altijd geen degelijke dokter aan je bed kan krijgen als je de spoed binnengaat. Misschien niet in alle ziekenhuizen, maar teveel heb ik het verhaal al gehoord, dat je verhaal niet serieus wordt genomen. En voor je het weet ben je een stuk darm, een arm, teen of erger nog je vruchtbaarheid kwijt. En dit laatste kan ik op dit moment niet begrijpen. Misschien omdat kinderen hebben, krijgen veel in mijn gedachten speelt de laatste tijd.

Hoe is zoiets mogelijk in deze moderne tijd? Is het gewoonte dat verplegers, dokters er toe aanzet om niet alles serieus te nemen? Mensen die in hun leven amper een ziekenhuis binnengaan? Mensen die liggen te kermen van de pijn? En dan kan er door verzorging/dokters lekker verder gekeuveld worden? En neen ze kennen de mensen niet die zich op de spoedafdeling komen aanbieden? Maar waarom noemt het dan 'spoed'?

En opeens beseffen ze, shit dat is hier serieus, misschien zelfs levensbedreigend. En dan duwen ze je een operatiezaal binnen en nemen ze je een deel van je leven af.

Ik ben razend op dit moment, hoe het mogelijk is dat dit kan gebeuren in het jaar 2010. En bovenal als je dit op je geweten hebt en er zomaar mee kan leven. Onbegrijpelijk.

18:14 Gepost door lob in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.