05-04-10

oorlog of veldslag?

hoikes allemaal,

Momenteel ben ik volop bezig(weeral) om in mijn lijn een beetje in vorm te krijgen. Het is weeral een helse opdracht. Ik sport momenteel gemiddeld 4 uur per week.

En de voeding wordt ook aangepakt, maar ik vrees dat ik weer met een hongergevoel zal blijven zitten.

Ik wil helemaal niet aan het schoonheidsideaal voldoen, want dat is TE ver van mijn bed. Maar ik wil eens gaan shoppen zonder dat ik depressief thuis kom, omdat ik niets vind die mij past, of omdat het teveel spant of omdat ik vind dat ik er te dik uit zie in het nieuwe kledingstuk. Deze oorlog voer ik al zo'n 12 jaar met mijn lichaam. En nog schijn ik die niet te winnen. Hopelijk geldt het spreekwoord hier: een veldslag verloren, maar misschien win ik de oorlog? Hopelijk niet de 100-jarige oorlog.

Voor mijn voldoening moet ik toch 7 kilo kwijt. Als me dat lukt zal ik een héél gelukkig mens zijn en misschien vind ik dan de moed om er nog wat tegenaan te gaan.

Een tweetal jaar geleden verloor ik zo'n 7 kilo met ww, maar ja die zijn er terug bij natuurlijk.

Dan ook nog eens gestopt met roken, en ook wat bijgekomen. zo'n 3 kilo. Die 3 kilo zijn er momenteel terug af, maar waar moet ik nu die 7 kilo gaan gooien. Fucking hell zeg, wat kan het leven van een vrouw toch soms zo oneerlijk zijn. Waarom mogen wij ons niet volproppen met vette hamburgers, chinees afhaaleten, chips, m&m's peanut?

Als een mens de volharding heeft om te stoppen met roken, waarom lukt stoppen met eten me dan niet?

Zelfmotivatie blijkt niet altijd mijn sterkste eigenschap te zijn.

Mocht er plotseling-na al het harde werk- een kilootje afvliegen, dan heb ik eindelijk mijn eerste veldslag binnen.

 

 

16:23 Gepost door lob in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.